bewaar
Romige spaghettini met zalm en pesto
Romige spaghettini met zalm en pesto
bewaar

Romige spaghettini met zalm en pesto

Lekker stevig pastagerecht met zalm en groene groenten.

20 min. bereiden
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghettini

418 g

wilde roze zalm in blik

1

ui

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

2 el

pesto rosso

200 g

crème fraîche

100 ml

kraanwater

300 g

fijne diepvries tuinerwten

Lekker stevig pastagerecht met zalm en groene groenten.

Aan de slag

1

Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Verdeel de vis in stukken.

2

Snipper de ui. Snijd de courgette in halve plakken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto, crème fraîche en het water toe. Roer glad en breng tegen de kook.

3

Draai het vuur laag en schep de zalm en de bevroren erwten erdoor. Verwarm 5-6 min. op laag vuur tot de erwten beetgaar zijn. Giet de spaghettini af en schep door de saus. Verdeel de spaghettini over diepe borden.

variatietipVervang de zalm door 2 blikjes tonijn in water (à 185 g).

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.