bewaar
Vegetarische saté met selderij-appelsalade
Vegetarische saté met selderij-appelsalade
bewaar

Vegetarische saté met selderij-appelsalade

25 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

250 g

zilvervliesrijst

2

elstar appels

3 el

slasaus

1 struik

bleekselderij

1

rode ui

2 schaaltjes

gegrilde stukjes

2 el

olie

1 pot

roerbaksaus

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde appel in plakjes. Roer in een schaal de slasaus glad met 11/2 el water. Meng de bleekselderij en de ui erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout.

2

Rijg de gegrilde stukjes aan satéstokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de saté 2-3 min., draai regelmatig met een kooktang. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm de saus 4-5 min. op matig vuur. 3 Verdeel de rijst met vegetarische saté over 4 borden. Schep de salade erbij.

tip

algemeenWeinig tijd? Vegetarische saté is ook lekker met stokbrood.