bewaar
Paprikarisotto met gegrilde stukjes
Paprikarisotto met gegrilde stukjes
bewaar

Paprikarisotto met gegrilde stukjes

30 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 potje

gegrilde rode paprika

1

courgette

1

ui

50 g

boter

350 g

risottorijst

1 dl

droge witte wijn

5½ dl

groentenbouillon

1 schaaltje

gegrilde stukjes

Aan de slag

Paprika laten uitlekken. In reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In diepe pan 1/2 van boter smelten. Rijst toevoegen en 1 min. bakken. Paprika, courgette, knoflook, ui toevoegen en 2 min. meebakken. Wijn toevoegen en laten uitbruisen. Bouillon beetje bij beetje al roerend toevoegen. Rijst in ca. 20 min. al roerend gaarkoken. In koekenpan op matig hoog vuur 1/3 van boter bruin laten worden. Gegrilde stukjes in 2-3 min. rondom bruin en gaarbakken. Rest boter en peper door risotto roeren, op vier borden scheppen en gegrilde stukjes ernaast leggen.