Ingrediënten
4 personen
1 potje
gegrilde rode paprika
1
courgette
1
ui
50 g
boter
350 g
risottorijst
100 ml
droge witte wijn
550 ml
groentenbouillon
1 schaaltje
gegrilde stukjes
Aan de slag
Paprika laten uitlekken. In reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In diepe pan 1/2 van boter smelten. Rijst toevoegen en 1 min. bakken. Paprika, courgette, knoflook, ui toevoegen en 2 min. meebakken. Wijn toevoegen en laten uitbruisen. Bouillon beetje bij beetje al roerend toevoegen. Rijst in ca. 20 min. al roerend gaarkoken. In koekenpan op matig hoog vuur 1/3 van boter bruin laten worden. Gegrilde stukjes in 2-3 min. rondom bruin en gaarbakken. Rest boter en peper door risotto roeren, op vier borden scheppen en gegrilde stukjes ernaast leggen.
Paprikarisotto met gegrilde stukjes

hoofdgerecht
4 personen
554 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Paprika laten uitlekken. In reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In diepe pan 1/2 van boter smelten. Rijst toevoegen en 1 min. bakken. Paprika, courgette, knoflook, ui toevoegen en 2 min. meebakken. Wijn toevoegen en laten uitbruisen. Bouillon beetje bij beetje al roerend toevoegen. Rijst in ca. 20 min. al roerend gaarkoken. In koekenpan op matig hoog vuur 1/3 van boter bruin laten worden. Gegrilde stukjes in 2-3 min. rondom bruin en gaarbakken. Rest boter en peper door risotto roeren, op vier borden scheppen en gegrilde stukjes ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 potje gegrilde rode paprika
1 courgette
1 ui
50 g boter
350 g risottorijst
100 ml droge witte wijn
550 ml groentenbouillon
1 schaaltje gegrilde stukjes