bewaar
Krokante honingperen
Krokante honingperen
bewaar

Krokante honingperen

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

handperen

3 eetlepels

boter of margarine

8 eetlepels

bloemenhoning

4 eetlepels

citroensap

6 eetlepels

havermout

½ theelepel

kaneel

1 bekertje

slagroom

1 zakje

vanillesuiker

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Peren schillen, halveren en klokhuizen verwijderen. Peren in partjes snijden. Ovenschaal invetten met beetje boter. In pan rest van boter smelten en mengen met honing, citroensap en havermout. Peren in ovenschaal leggen en honingmengsel erover verdelen. Bestrooien met kaneel. In ca. 20 minuten in oven door en door heet laten worden, laten kleuren tot krokant korstje ontstaat. Intussen slagroom stijfkloppen met vanillesuiker. Peren warm serveren met slagroom. Ook lekker met roomijs.