bewaar
Cake met peer met gepaneerde ijsbol
Cake met peer met gepaneerde ijsbol
bewaar

Cake met peer met gepaneerde ijsbol

10 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

boter

1 pak

cakemix

3

eieren

50 ml

halfvolle melk

1 zakje

amandelschaafsel

2 rijpe

handperen

1 bekertje

slagroom

1 zakje

vanillesuiker

4 bolletjes

roomijs

Dit heb je nodig

  • mixer

  • cakevorm inhoud 1 liter, ingevet

Aan de slag

Met mixer boter zacht mixen. Cakemix, eieren en melk toevoegen en 1 min. tot glad geheel kloppen. Daarna nog 5 min. mixen. Beslag in ingevette cakevorm doen en op 160 °C in midden van oven in 60-70 min. gaarbakken. Laten afkoelen. In droge koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren. Laten afkoelen. Peren schillen, halveren, van klokhuis ontdoen en in partjes snijden. Met mixer slagroom en vanillesuiker stijfkloppen. Van cake 4 plakken snijden en op vier bordjes leggen. Slagroom over cake verdelen. Met peer garneren. Bolletjes ijs snel door amandelschaafsel rollen en naast cake leggen.