Groen­te­mix met ka­bel­jauw

Visje vanavond? Dit maaltje zet je al in een half uurtje op tafel.

(21) waardeer
hollands hoofdgerecht Visje vanavond? Dit maaltje zet je al in een half uurtje op tafel. 4 personen
3 21

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.
  2. Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een grote hapjespan en bak de champignons en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloemkool, peper en eventueel zout toe. Verdeel de kabeljauwfilets tussen de groenten. Stoof in 7 min. gaar.
  3. Bereid ondertussen de groentesaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de groenten en vis over borden en schenk de groentesaus erover. Serveer met de aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2001 week 12-13

Groentemix met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­mix met ka­bel­jauw

1
1
  • 250 g kastanjechampignons

Boen de champignons schoon en snijd in plakjes.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.

3
3
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets

Bestrooi de kabeljauwfilets met peper en eventueel zout.

4
4
  • 25 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een grote hapjespan en bak de champignons en paprika 3 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de bloemkool, peper en eventueel zout toe. Verdeel de kabeljauwfilets tussen de groenten. Stoof in 7 min. gaar.

6
6
  • 29 g Knorr groentesaus
  • 300 ml water

Bereid ondertussen de groentesaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 800 g koelverse aardappelpuree

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verdeel de groenten en vis over borden en schenk de groentesaus erover. Serveer met de aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.