Roerei met andijvie

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
65
Advertentie
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 8 eieren (M)
- 1 zak gesneden andijvie (400 g)
- 3 eetlepels eikruiden (strooibusje ` 55 g)
- zout
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ bruin casinobrood
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken. Eieren luchtig kloppen. Eieren mengen met andijvie, bosui, peterselie, eikruiden en zout. In grote koekenpan olie verhitten. Eimengsel toevoegen. Al omscheppend bakken tot ei gestold en gaar is. Intussen brood roosteren. Roerei serveren met geroosterd brood. Lekker met tomatensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 46 g
- vet 24 g
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 14-15