bewaar
Bonen-groentesoep
Bonen-groentesoep
bewaar

Bonen-groentesoep

25 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

85 g

boter

300 g

rundergehakt

1 blik

Mexicaanse

½ blik

mini maiskolfjes

1 liter

tomatensap

2

kippenbouillontabletten

100 g

sperziebonen

2 el

bieslook

1 blik

kidneybonen

1

stokbrood

Aan de slag

Verhit 25 g boter in een soeppan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de Mexico melange en de maiskolfjes toe en bak nog 3 min. Breng het tomatensap, de kippenbouillontabletten en 500 ml water aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en voeg de sperziebonen toe aan de soep. Laat op laag vuur 15 min. koken. Voeg de kidneybonen de laatste 5 min. toe. Meng 60 g boter met de bieslook. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met stokbrood en bieslookboter.