bewaar
Winterse groentesoep
Winterse groentesoep
bewaar

Winterse groentesoep

40 min. bereiden
licht pittig
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

4 sneetjes

bruinbrood

200 g

winterpeen

2 stengels

bleekselderij

1 liter

tomatensap

1 teen

knoflook

2 el

ongezouten roomboter

150 g

broccoli

100 g

diepvries tuinerwten

250 g

oude kaas

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij fijn. Fruit de sjalot 2 min. in een soeppan. Schep de winterpeen en bleekselderij erdoor. Schenk de groentesap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 min. afgedekt zachtjes doorkoken. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in koekenpan. Schep de knoflook met het brood om en bak op laag vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de broccoli in zeer kleine roosjes. Voeg de broccoli samen met de tuinerwten toe aan de soep en laat het geheel nog 5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de oude kaas in kleine blokjes. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden. Verdeel de kaas samen met de stukjes knoflookbrood over de soep. Serveer direct.

algemeenMaak, voor kinderen die niet van knoflook houden, eerst enkele croutons zonder knoflook. Of gebruik eventueel kant-en-klare croutons.