bewaar
Kerriekip met ham en spinazie
Kerriekip met ham en spinazie
bewaar

Kerriekip met ham en spinazie

20 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

zilvervliesrijst

300 g

kipfilet

1 el

kerriepoeder

3 el

olijfolie

4 plakken

rauwe ham

2 tenen

knoflook

2 zakken (a 300 g)

spinazie

1 pakje

soja cuisine

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.

2

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.

3

Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.

algemeenVoor extra kleur en een kruidige smaak kunt u het gerecht bestrooien met peterselie.

algemeenDavy de Fauw komt uit België en speelt als verdediger bij Roda JC. Sinds vorig jaar is Davy ook aanvoerder. ?Na de wedstrijd eet ik graag iets vets, dat mag dan ook. Maar gezonde voeding is heel belangrijk! Thuis kookt mijn vrouw altijd met verse producten. In mijn lievelingsgerecht zit kip, spinazie, rauwe ham en een beetje knoflook. Je maakt het klaar in de wok. Dat vind ik lekker én je hebt niet zoveel afwas!?

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.