bewaar
Kip met ham en krieltjes uit de oven
Kip met ham en krieltjes uit de oven
bewaar

Kip met ham en krieltjes uit de oven

15 min. bereiden
25 min. wachten
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

kipfilet

4 plakjes

rauwe ham

8

tomaten

1

courgette

1 teentje

knoflook

4 eetlepels

olijfolie

2 zakken

krieltjes

15 g

gedroogde rozemarijn

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Kipfilet in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien. Kip met ham omwikkelen. Tomaten wassen en halveren. Courgette wassen en in plakken snijden. In schaaltje knoflook uitpersen en met 2 el olijfolie, zout en peper mengen. Op helft van bakplaat krieltjes leggen, rozemarijn erover verdelen en met 2 el olijfolie besprenkelen. Kip in midden van bakplaat leggen met tomaten daarnaast. Helft knoflook-oliemengsel over tomaten verdelen en bakplaat in midden van oven schuiven. Ca. 25 min. bakken, krieltjes af en toe omscheppen. Rest van knoflook-oliemengsel over courgette verdelen en courgette laatste 15 min. op bakplaat in oven mee verwarmen. Groenten en aardappelen mengen. Over vier borden verdelen en kip erbij serveren.