Kip met ham en kriel­tjes uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(109) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 109

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. Kipfilet in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien. Kip met ham omwikkelen. Tomaten wassen en halveren. Courgette wassen en in plakken snijden. In schaaltje knoflook uitpersen en met 2 el olijfolie, zout en peper mengen. Op helft van bakplaat krieltjes leggen, rozemarijn erover verdelen en met 2 el olijfolie besprenkelen. Kip in midden van bakplaat leggen met tomaten daarnaast. Helft knoflook-oliemengsel over tomaten verdelen en bakplaat in midden van oven schuiven. Ca. 25 min. bakken, krieltjes af en toe omscheppen. Rest van knoflook-oliemengsel over courgette verdelen en courgette laatste 15 min. op bakplaat in oven mee verwarmen. Groenten en aardappelen mengen. Over vier borden verdelen en kip erbij serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.