bewaar
Broccoli & bamboescheuten
Broccoli & bamboescheuten
bewaar

Broccoli & bamboescheuten

40 min. bereiden
30 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode pepers

2 tenen

knoflook

4 el

olijfolie

4 el

sojasaus

2 schalen (a 2 stuks)

haaskarbonades

300 g

pandanrijst

2 stronken

broccoli

1 blikje

bamboescheuten

1 el

gembersiroop

4 el

oestersaus

1 zakje

bosui

Dit heb je nodig

  • stoommandje

Aan de slag

1

Snijd de pepers in reepjes. Maak een marinade van 1 teen knoflook, 1 rode peper, 1 el olie en de sojasaus. Laat de karbonades hierin minstens 30 min. marineren.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen in een andere pan, waar het stoommandje of de zeef in past, een flinke laag water. Doe de broccoli in het mandje of de zeef en dek af. Zorg dat het mandje of de zeef het water niet raakt. Stoom de broccoli in ca. 10 min. beetgaar. Let op dat niet al het water verdampt. Voeg de laatste minuut de bamboescheuten toe.

3

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de rest van de knoflook en de rest van de rode peper 1 min. Voeg de gembersiroop, de oestersaus en 2 el water toe en warm nog even door.

4

Verdeel de broccoli en de bamboescheuten over 4 borden en schenk de gember-oestersaus erover. Serveer met de karbonades en de rijst. Bestrooi met de bosui.

algemeenU kunt het vlees maximaal 1 dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Groenten stomen

Instructievideo - 00:33 min.