bewaar
Paddenstoelensoep met bamboescheuten
Paddenstoelensoep met bamboescheuten
bewaar

Paddenstoelensoep met bamboescheuten

35 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

oesterzwammen

2

bosuitjes

1 stengel

sereh

2

rode pepers

1

limoen

1 eetlepel

olie

2

groentebouillontabletten

1 blikje

bamboescheuten

150 g

maïskorrels

3 takjes

koriander

2 eetlepels

sojasaus

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Pepers halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Limoen schoonboenen en met dunschiller 2 lange repen van de schil (zonder wit) eraf snijden. Limoen uitpersen.

2

In wok olie verhitten. Oesterzwammen, bosui en peperstukjes op halfhoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Sereh, limoenschil en limoensap toevoegen. Bouillontabletten boven wok verkruimelen en 1 liter water toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Bamboescheuten en maïs afgieten en door soep mengen. Nog 2 minuten meewarmen. Limoenschillen uit soep nemen. Koriander fijn knippen. Soep op smaak brengen met sojasaus en bestrooien met koriander.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.