Aubergine & paprikasalsa

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
34
Advertentie
Ingrediënten
- 1 potje gegrilde paprika's (rood (295 g), uitgelekt)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 3 el crème fraîche (bekertje 125 ml)
- 2 aubergines
- 1 zak krielaardappelen (500 g)
- 5 el bloem
- 2 eieren
- 150 g paneermeel
- 3 el sesamzaad (bakje 100 g)
- 200 ml olijfolie (+ 2 el extra)
- 400 g kabeljauwfilet ((zak 750 g, diepvries), ontdooid)
- 1 zak rucola (75 g)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Pureer de paprika en 1 teen knoflook met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de aubergines in de lengte elk in 6 plakken. Kook 3 min. in water met zout en laat uitlekken. Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar.
- Schep ondertussen de bloem op een bord. Klop in een ander bord de eieren los. Meng op een derde bord het paneermeel met het sesamzaad, de rest van de knoflook en peper en zout naar smaak. Wentel de aubergineplakken eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeelmengsel.
- Verhit de olie in een grote pan en frituur de aubergineplakken in ca. 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ondertussen de vis met peper en zout naar smaak. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. gaar. Keer halverwege.
- Verdeel de rucola over 4 borden. Leg de gefrituurde aubergine ernaast. Serveer met de paprikasalsa, de krieltjes en de vis. Lekker met een partje citroen.

Paneren
instructievideo
- 00:49 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 745 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 59 g
- vet 41 g