bewaar
Zuurkooltaart met bacon
Zuurkooltaart met bacon
bewaar

Zuurkooltaart met bacon

35 min. bereiden
45 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

250 g

bloem

125 g

boter

3

eieren

500 g

zuurkool

125 ml

crème fraîche

1 eetlepel

karwijzaad

1

rode ui

2 eetlepels

olijfolie

8 dikke plakken

bakbacon

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet

  • grillpan

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C en rooster de paprika's 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Meng de bloem met een mespunt zout, de boter, 1 ei en 2-3 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Laat de paprika's 10 minuten afgedekt afkoelen. Verwijder vel en zaadlijsten en snijd de paprika's in brede repen. Zet de oven op 200 °C. Meng de zuurkool met de crème fraîche, de rest van de eieren, het karwijzaad en zout en peper. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de taartvorm. Verdeel om en om het zuurkoolmengsel, de paprika en de ui over de taartbodem en besprenkel het met olie. Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Bestrijk de plakken bacon met olie en gril ze 2-3 minuten per kant. Serveer naast de taart.