Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let

Typisch een gerecht dat je op een mooie zomeravond op tafel zet. In een kwartiertje, ook dat nog.

(914) waardeer
hoofdgerecht Typisch een gerecht dat je op een mooie zomeravond op tafel zet. In een kwartiertje, ook dat nog. 4 personen
3 914

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes. Hak de cashewnoten grof.
  3. Halveer de citroen en pers 1 el sap uit. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, het citroensap, peper en eventueel zout. Meng de pasta met de nectarine, noten, kipfilet, peen julienne en witte kool. Schep de dressing er goed door en garneer met de bosui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 31-32 , Receptkaart 2001 week 28-29

Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se pas­ta­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let

1
1
  • 250 g fusilli

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat afkoelen onder koud stromend water.

2
2
  • 3 bosuien
  • 3 nectarines

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden.

3
3

Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.

4
4
  • 100 g verfijnde cashewnoten gezouten

Hak de cashewnoten grof.

5
5
  • 1 citroen
  • 170 g YoGood Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise

Halveer de citroen en pers 1 el sap uit. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, het citroensap, peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes
  • 150 g peen julienne
  • 300 g gesneden witte kool

Meng de pasta met de nectarine, noten, kipfilet, peen julienne en witte kool. Schep de dressing er goed door en garneer met de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.