bewaar
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
bewaar

Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet

Typisch een gerecht dat je op een mooie zomeravond op tafel zet. In een kwartiertje, ook dat nog.

15 min. bereiden
938waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

fusilli

3

bosuien

3

nectarines

100 g

verfijnde cashewnoten gezouten

1

citroen

170 g

Griekse yoghurt

4 el

mayonaise

250 g

gerookte kipfiletreepjes

150 g

peen julienne

300 g

gesneden witte kool

Typisch een gerecht dat je op een mooie zomeravond op tafel zet. In een kwartiertje, ook dat nog.

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Snijd de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes. Hak de cashewnoten grof.

3

Halveer de citroen en pers de helft uit. Klop de yoghurt, mayonaise en 1 el citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta om met de nectarines, cashewnoten, kipfilet, peen julienne, witte kool en de dressing. Garneer met de bosui.