Mosselmaaltijd met bier
845 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 bakken
2 eetlepels
1 zak
2 flesjes
1 zak
2 zakken
6 eetlepels
½ flesje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 week 32-33 - 2001 week 32-33
Frituurvet verhitten. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Als mossel niet sluit, deze weggooien. In twee grote diepe pannen olie verhitten. Groenten in pannen verdelen en ca. 2 minuten fruiten. Aan iedere pan flesje bier en 2 kilo mosselen toevoegen. Mosselen ca. 7 minuten afgedekt koken tot alle schelpen open zijn. Tussentijds pan even omschudden. Intussen frites frituren volgens gebruiksaanwijzing. Sladressing door sla mengen. Mosselen serveren met sla, frites en mosterdsaus.
Mosselmaaltijd met bier

hoofdgerecht
4 personen
845 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Frituurvet verhitten. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Als mossel niet sluit, deze weggooien. In twee grote diepe pannen olie verhitten. Groenten in pannen verdelen en ca. 2 minuten fruiten. Aan iedere pan flesje bier en 2 kilo mosselen toevoegen. Mosselen ca. 7 minuten afgedekt koken tot alle schelpen open zijn. Tussentijds pan even omschudden. Intussen frites frituren volgens gebruiksaanwijzing. Sladressing door sla mengen. Mosselen serveren met sla, frites en mosterdsaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bakken verse mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 zak oosterse wokgroente
2 flesjes witbier
1 zak Vlaamse frites
2 zakken gemengde sla
6 eetlepels sladressing naturel
½ flesje mosterdsaus
0 frituurvet




