
Ingrediënten
2 bakken
verse mosselen
2 eetlepels
olijfolie
1 zak
oosterse wokgroente
2 flesjes
witbier
1 zak
Vlaamse frites
2 zakken
gemengde sla
6 eetlepels
sladressing naturel
½ flesje
mosterdsaus
frituurvet
Aan de slag
Frituurvet verhitten. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Als mossel niet sluit, deze weggooien. In twee grote diepe pannen olie verhitten. Groenten in pannen verdelen en ca. 2 minuten fruiten. Aan iedere pan flesje bier en 2 kilo mosselen toevoegen. Mosselen ca. 7 minuten afgedekt koken tot alle schelpen open zijn. Tussentijds pan even omschudden. Intussen frites frituren volgens gebruiksaanwijzing. Sladressing door sla mengen. Mosselen serveren met sla, frites en mosterdsaus.