Kraak­sla

(5) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de paprika's en snij het bovenste kapje (met steeltje) ervan af. Snij de paprika's van boven naar beneden doormidden en snij de zaadjes en de zaadlijsten (het witte gedeelte) eruit. Snij de paprika's in brede repen en dan in kleine stukjes.
  2. Snij de sneetjes brood in kleine vierkantjes. Laat de boter smelten in een koekenpan. Doe de broodstukjes erbij en zet het vuur wat hoger. Bak de broodstukjes krokant. Nu zijn het croutons. Schep ze daarna uit de pan op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  3. Doe de sla in een slakom en meng er de paprikastukjes door. Schenk de sladressing erover en meng de salade door elkaar.
  4. Verdeel daarna de croutons over de salade.

Tip:

Eet patat en een lekker sateetje bij de 'Kraaksla'! Sateetjes kun je kant-en-klaar kopen en hoef je alleen maar op te warmen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Patat met...

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.