bewaar
Kraaksla
Kraaksla
bewaar

Kraaksla

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

1

gele paprika

4 sneetjes

bruinbrood

boter

1 zak

gemengde sla

4 eetlepels

sladressing naturel

Aan de slag

1

Was de paprika's en snij het bovenste kapje (met steeltje) ervan af. Snij de paprika's van boven naar beneden doormidden en snij de zaadjes en de zaadlijsten (het witte gedeelte) eruit. Snij de paprika's in brede repen en dan in kleine stukjes.

2

Snij de sneetjes brood in kleine vierkantjes. Laat de boter smelten in een koekenpan. Doe de broodstukjes erbij en zet het vuur wat hoger. Bak de broodstukjes krokant. Nu zijn het croutons. Schep ze daarna uit de pan op een stuk keukenpapier om uit te lekken.

3

Doe de sla in een slakom en meng er de paprikastukjes door. Schenk de sladressing erover en meng de salade door elkaar.

4

Verdeel daarna de croutons over de salade.

tip

algemeenEet patat en een lekker sateetje bij de 'Kraaksla'! Sateetjes kun je kant-en-klaar kopen en hoef je alleen maar op te warmen.