Sper­zie­bo­nen­sa­la­de

Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.

(23) waardeer
bijgerecht Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue. 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Pluk en was de blaadjes van de kropsla. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Meng de tomaten met 1/4 van de olie en gril 3 min. Laat afkoelen. Bestrooi met peper en zout. Meng de balsamicoazijn, de rest van de olie, uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Doe de sla in een schaal. Meng de dressing, de sperziebonen en de tomaten en verdeel over de sla. Bestrooi met de zwarte olijven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 250 g verse sperziebonen
  • 1 kropsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el traditionele olijfolie

Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Pluk en was de blaadjes van de kropsla. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Meng de tomaten met de olie en gril 3 min. Laat afkoelen.

2
2
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 4 el zwarte olijven

Bestrooi met peper en zout. Meng de balsamicoazijn, de olie, uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Doe de sla in een schaal. Meng de dressing, de sperziebonen en de tomaten en verdeel over de sla. Bestrooi met de zwarte olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.