bewaar
Sperziebonensalade
Sperziebonensalade
bewaar

Sperziebonensalade

Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse sperziebonen

1

kropsla

250 g

cherrytomaten

7 el

traditionele olijfolie

2 el

balsamicoazijn

1 teen

knoflook

4 el

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • grillpan

Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.

Aan de slag

Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Pluk en was de blaadjes van de kropsla. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Meng de tomaten met 1/4 van de olie en gril 3 min. Laat afkoelen. Bestrooi met peper en zout. Meng de balsamicoazijn, de rest van de olie, uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Doe de sla in een schaal. Meng de dressing, de sperziebonen en de tomaten en verdeel over de sla. Bestrooi met de zwarte olijven.