bewaar
Sperziebonensalade
Sperziebonensalade
bewaar

Sperziebonensalade

Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse sperziebonen

1

kropsla

250 g

cherrytomaten

7 el

traditionele olijfolie

2 el

balsamicoazijn

1 teen

knoflook

4 el

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Pluk en was de blaadjes van de kropsla. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Meng de tomaten met 1/4 van de olie en gril 3 min. Laat afkoelen. Bestrooi met peper en zout. Meng de balsamicoazijn, de rest van de olie, uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak. Doe de sla in een schaal. Meng de dressing, de sperziebonen en de tomaten en verdeel over de sla. Bestrooi met de zwarte olijven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sperziebonensalade

Deze zomerse salade is de groene noot tijdens de barbecue.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig