bewaar
Zomerse salade van witlof en sinaasappel
Zomerse salade van witlof en sinaasappel
bewaar

Zomerse salade van witlof en sinaasappel

Frisse salade voor lange, zomerse avonden aan de tuintafel.

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4 struiken

witlof

2

grote handsinaasappels

50 g

ongebrande walnoten

5 el

olijfolie extra vierge

2 el

witte wijnazijn

1 teen

knoflook

1 tl

gemalen chilipeper

Frisse salade voor lange, zomerse avonden aan de tuintafel.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Schil de oranje schil en het wit van de sinaasappels met een scherp mes en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes. Vang het sap op.

2

Hak de walnoten grof. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, de azijn, het sinaasappelsap en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Leg het witlof en de sinaasappel op een schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de walnoten. Maal er naar smaak chilipeper over.

tip

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.