bewaar
Romige krabrisotto met doperwten
Romige krabrisotto met doperwten
bewaar

Romige krabrisotto met doperwten

30 min. bereiden
155waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

visbouillontabletten

2 zakjes

verse doperwtjes

1 el

olijfolie

2

uien

300 g

risottorijst

1 bakje

verse roomkaas

1 schaaltje

surimi sticks

Aan de slag

1

Breng 750 ml water aan de kook en los er de bouillontabletten in op. Kook de doperwten in een flinke laag water met wat zout in 8 min. beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. mee, tot de korrels glanzen en glazig zijn.

2

Voeg 250 ml hete bouillon toe en roer tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Voeg vervolgens steeds een flinke scheut bouillon toe en roer tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar.

3

Voeg de doperwten, de roomkaas en de surimi toe en warm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de krabrisotto met doperwten in 4 diepe borden.

algemeenVervang de surimi door gerookte zalmfilet of parmaham.