bewaar
Romige risotto met wortel en gorgonzola
Romige risotto met wortel en gorgonzola
bewaar

Romige risotto met wortel en gorgonzola

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

6 eetlepels

olijfolie

400 g

risottorijst

800 g

winterpeen

180 g

gorgonzola

1 zakje

verse peterselie

1 pakje

room culinair

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. In braadpan helft van olie verhitten. Helft ui 1 min. bakken. Rijst 1 min. meebakken tot korrels glanzen. Zout en peper toevoegen en beetje bij beetje 1200 ml water toevoegen. Peen schoonmaken en in plakken snijden. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Rest van ui met wortel 4 min. bakken. Pan afdekken en wortel in ca. 15 min. beetgaar stoven. Gorgonzola in stukken snijden. Peterselie fijnknippen. Room culinair en helft peterselie door risotto scheppen. Gorgonzola over peen verdelen en beetje laten smelten. Risotto over vier borden verdelen en bestrooien met rest peterselie. Wortel er voorzichtig naast scheppen.