Franse pastaschotel

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g magere spekreepjes
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g runderreepjes
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 450 g Franse roerbakgroente (diepvries)
- 2 tenen knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 200 ml kraanwater
- 300 g penne
Advertentie
Bereiden
- Bak de spekreepjes in een koekenpan op laag vuur in ca. 5 min. uit. Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak de runderreepjes en Provençaalse kruiden 4 min. mee. Neem de spekreepjes en de runderreepjes met een schuimspaan uit de pan.
- Doe de roerbakmix in de pan met bakvet en roerbak 10 min., zodat de groenten ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, tomatenpuree en het water toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de spekreepjes en de runderreepjes toe en stoof nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de groente-vleessaus. Serveer het gerecht in diepe borden.
variatietip:
Bestrooi het gerecht met gemalen oude kaas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Franse pastaschotel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Franse pastaschotel
- 250 g magere spekreepjes
Bak de spekreepjes in een koekenpan op laag vuur in ca. 5 min. uit.
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g runderreepjes
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak de runderreepjes en Provençaalse kruiden 4 min. mee.
Neem de spekreepjes en de runderreepjes met een schuimspaan uit de pan.
- 450 g Franse roerbakgroente
- 2 tenen knoflook
Doe de roerbakmix in de pan met bakvet en roerbak 10 min., zodat de groenten ontdooien. Snijd de knoflook fijn.
- 70 g tomatenpuree
- 200 ml kraanwater
Voeg de knoflook, tomatenpuree en het water toe en breng de saus al roerend aan de kook.
Voeg de spekreepjes en de runderreepjes toe en stoof nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
- 300 g penne
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de groente-vleessaus. Serveer het gerecht in diepe borden.
variatietip:
Bestrooi het gerecht met gemalen oude kaas.