bewaar
Franse pastaschotel
Franse pastaschotel
bewaar

Franse pastaschotel

20 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

magere spekreepjes

2 el

traditionele olijfolie

350 g

runderreepjes

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

450 g

Franse roerbakgroente

2 tenen

knoflook

70 g

tomatenpuree

200 ml

kraanwater

300 g

penne

Aan de slag

1

Bak de spekreepjes in een koekenpan op laag vuur in ca. 5 min. uit. Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak de runderreepjes en Pro­ven­çaal­se kruiden 4 min. mee. Neem de spekreepjes en de runderreepjes met een schuimspaan uit de pan.

2

Doe de roerbakmix in de pan met bakvet en roerbak 10 min., zodat de groenten ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, tomatenpuree en het water toe en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de spekreepjes en de runderreepjes toe en stoof nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep door de groente-vleessaus. Serveer het gerecht in diepe borden.

tip

variatietipBestrooi het gerecht met gemalen oude kaas.