Hamburgers met gebakken aardappelen en broccoli
Dit lusten kinderen ook. Graag zelfs.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 g rundergehakt
- 1 middelgroot ei
- 4 el traditionele olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
- 600 g broccoli
- 10 g peterselie
Advertentie
Bereiden
Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak in de ene pan de aardappelschijfjes in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig. Bak in de andere pan de burgers 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Verdeel intussen de broccoli in roosjes.
Tip:
Recepten winnaar De Tas week 28: Willem van Wijk.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Hamburgers met gebakken aardappelen en broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hamburgers met gebakken aardappelen en broccoli
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 g rundergehakt
- 1 middelgroot ei
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met de ui, de knoflook en het ei. Breng op smaak met peper en eventueel zout en maak er 4 ballen van. Druk ze plat tot een forse hamburger.
- 4 el traditionele olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
- 600 g broccoli
Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak in de ene pan de aardappelschijfjes in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig. Bak in de andere pan de burgers 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Verdeel intussen de broccoli in roosjes.
- 10 g peterselie
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de broccoliroosjes in 6 min. beetgaar. Snijd intussen de peterselie fijn. Verdeel de hamburgers, aardappelschijfjes en broccoli over 4 borden en bestrooi met peterselie.