bewaar
Salade rode pesto
Salade rode pesto
bewaar

Salade rode pesto

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ciabatta

3 el

olijfolie extra vierge

2

aubergines

1 tl

gedroogde tijm

½ potje

pesto rosso

1 zak

rucola slamelange

2 zakjes

mozzarella

1

rode ui

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 12 sneetjes van de ciabatta en bestrijk ze dun met 1 el olie. Rooster ze boven in de oven in ca. 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Bak de rest van het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 1 el olie en bak hierin de aubergine en tijm ca. 8 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Roer 1 tl pesto rosso met 1 el water en 1 el olie tot een dressing. Breng op smaak met peper. Bestrijk de sneetjes brood met de rest van de pesto.

4

Snijd de mozzarella in stukjes en meng met de sla, aubergine en ui. Verdeel de dressing en het brood erover. Serveer met de rest van het brood.