Bur­ger met ba­con­jam van Skil­let

(47) waardeer
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
4 47

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak het spek op laag vuur uit in een koekenpan. Laat vervolgens afkoelen op een bord. Verhit 1 el olie in dezelfde pan en bak de uien in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg het gemberpoeder, de kruidnagels en de honing toe en breng op smaak met peper en zout. Roer er 50 ml water door en laat het mengsel met de deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes garen tot een dikke jam ontstaat. Voeg wat water toe als het mengsel naar je smaak te dik wordt. Voeg het spek toe, verwijder de kruidnagels en pureer de jam met de staafmixer. Laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  2. Roer het gehakt met een vork los en breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Bestrijk de burgers dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en bak de burgers in 6-8 min. net gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Snijd de kaas in 8 plakjes. Snijd de ciabattina's open en rooster de snijkanten in de grillpan of broodrooster bruin. Bestrijk de onderste helften van de ciabattina's royaal met de jam. Verdeel er de kaas, de burgers, nog wat jam en de rucola over. Dek af met de bovenste ciabattinahelften.

Tip:

U kunt de jam van tevoren bereiden. In een afgesloten pot is deze 1 week in de koelkast houdbaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 56 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Burger met baconjam van Skillet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ger met ba­con­jam van Skil­let

1
1
  • 250 g ontbijtspek

Bak de plakjes spek op laag vuur uit in een koekenpan. Laat vervolgens afkoelen op een bord.

2
2
  • 3 zoete uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie

Snipper de ui snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in dezelfde pan en bak de uien in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

3
3
  • ½ tl gemalen gember
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl vloeibare honing

Voeg het gemberpoeder, de kruidnagels en de honing toe en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 50 ml kraanwater

Roer er water door en laat het mengsel met de deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes garen tot een dikke jam ontstaat.

5
5

Voeg wat water toe als het mengsel naar je smaak te dik wordt.

6
6

Voeg het spek toe, verwijder de kruidnagels en pureer de jam met de staafmixer. Laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

7
7
  • 600 g rundergehakt

Roer het gehakt met een vork los en breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen burgers van.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de burgers dun met de olie. Verhit de grillpan en bak de burgers in 6-8 min. net gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.

9
9
  • 175 g gormas kaas 70+
  • 4 verse ciabatta's

Snijd de kaas in 8 plakjes. Snijd de ciabattina's open en rooster de snijkanten in de grillpan of broodrooster bruin.

10
10

Bestrijk de onderste helften van de ciabattina's royaal met de jam.

11
11
  • 75 g rucola

Verdeel er de kaas, de burgers, nog wat jam en de rucola over. Dek af met de bovenste ciabattinahelften.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.