Burger met baconjam van Skillet
bewaar
bewaar

Burger met baconjam van Skillet

30 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Bak het spek op laag vuur uit in een koekenpan. Laat vervolgens afkoelen op een bord. Verhit 1 el olie in dezelfde pan en bak de uien in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg het gemberpoeder, de kruidnagels en de honing toe en breng op smaak met peper en zout. Roer er 50 ml water door en laat het mengsel met de deksel op de pan ca. 1 uur zachtjes garen tot een dikke jam ontstaat. Voeg wat water toe als het mengsel naar je smaak te dik wordt. Voeg het spek toe, verwijder de kruidnagels en pureer de jam met de staafmixer. Laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Roer het gehakt met een vork los en breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Bestrijk de burgers dun met de rest van de olie. Verhit de grillpan en bak de burgers in 6-8 min. net gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.

Snijd de kaas in 8 plakjes. Snijd de ciabattina's open en rooster de snijkanten in de grillpan of broodrooster bruin. Bestrijk de onderste helften van de ciabattina's royaal met de jam. Verdeel er de kaas, de burgers, nog wat jam en de rucola over. Dek af met de bovenste ciabattinahelften.

algemeenU kunt de jam van tevoren bereiden. In een afgesloten pot is deze 1 week in de koelkast houdbaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Burger met baconjam van Skillet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig