To­fus­pies­jes en ge­roos­ter­de pak­soi

(23) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • 4 sateprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak een marinade van de rode peper, knoflook, gember, sojasaus en honing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tofu in 8 plakken. Doe in een schaal en schenk de marinade erover. Laat minstens 15 min. marineren. Keer af en toe.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Rijg iedere plak tofu aan 2 satéprikkers (dan kun je ze gemakkelijk keren) en leg ze op de barbecue. Besprenkel de paksoi met de in de schaal achtergebleven marinade en leg ze op de barbecue. Gril de tofu en paksoi in 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de rijst.
video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tofuspiesjes en geroosterde paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­fus­pies­jes en ge­roos­ter­de pak­soi

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl gember op oliebasis
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing

Snijd de knoflook fijn. Maak een marinade van de rode peper, knoflook, gember, sojasaus en honing. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 375 g tofu naturel

Snijd de tofu in 8 plakken. Doe in een schaal en schenk de marinade erover. Laat minstens 15 min. marineren. Keer af en toe.

5
5
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 struik paksoi

Snijd de paksoi in de lengte in kwarten.

7
7

Rijg iedere plak tofu aan 2 satéprikkers (dan kun je ze gemakkelijk keren) en leg ze op de barbecue.

8
8

Besprenkel de paksoi met de in de schaal achtergebleven marinade en leg ze op de barbecue.

9
9

Gril de tofu en paksoi in 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.