bewaar
Biefspiesen
Biefspiesen
bewaar

Biefspiesen

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 schaal

biefstuk

4 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

3 tl

Provençaalse kruidenmix

1

courgette

1

rode paprika

1

ui

1 bakje

basilicum

1 bakje

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Snijd de biefstuk in 16 stukjes, dep droog en bestrooi met peper en zout. Schenk de olie in een kom en voeg 1 teen knoflook toe. Voeg de biefstuk en 2 tl Provençaalse kruidenmix toe. Schep om.

2

Snijd de courgetteplakken doormidden. Rijg de biefstuk, courgette, paprika, ui en basilicum aan de satéstokjes.

3

Snijd de rest van het basilicum fijn. Meng met de yoghurt, de rest van de knoflook en Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak. Gril de spiesjes ca. 4 min. op de barbecue.

4

U kunt de spiesjes op de dag zelf al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.