Biefspiesen

hoofdgerecht
8 personen
4
33
Advertentie
Ingrediënten
- 1 schaal biefstuk (ca. 325 g)
- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 3 tl Provençaalse kruidenmix
- 1 courgette (in 8 plakken)
- 1 rode paprika (in 8 stukken)
- 1 ui (in 8 parten)
- 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes)
- 1 bakje Griekse yoghurt (naturel (150 g))
Keukenspullen
- 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de biefstuk in 16 stukjes, dep droog en bestrooi met peper en zout. Schenk de olie in een kom en voeg 1 teen knoflook toe. Voeg de biefstuk en 2 tl Provençaalse kruidenmix toe. Schep om.
- Snijd de courgetteplakken doormidden. Rijg de biefstuk, courgette, paprika, ui en basilicum aan de satéstokjes.
- Snijd de rest van het basilicum fijn. Meng met de yoghurt, de rest van de knoflook en Provençaalse kruiden en peper en zout naar smaak. Gril de spiesjes ca. 4 min. op de barbecue.
- U kunt de spiesjes op de dag zelf al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vlees grillen op de barbecue
instructievideo
- 02:53 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 305 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g