Hol­land­se roer­bak met sper­zie­bo­nen

Alles in de pan en roeren maar: dit roerbakgerecht is geschikt voor drukke doordeweekse avonden.

(61) waardeer
hollands hoofdgerecht Alles in de pan en roeren maar: dit roerbakgerecht is geschikt voor drukke doordeweekse avonden. 4 personen
3 61

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes. Kook de halve krieltjes 10 min. en de sperziebonen 5 min. Giet het af. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar.
  2. Snijd de uien in vieren. Voeg na 10 min. wokken van de aardappeltjes de uien en de champignons toe. Roerbak deze 5 min. mee.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kaasfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de filets in repen. Schep samen met de sperziebonen door het roerbakgerecht. Bereid de champignonsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saus er apart bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse roerbak met sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se roer­bak met sper­zie­bo­nen

1
1
  • 750 g krieltjes
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 500 g koelverse gebroken sperziebonen

Halveer de krieltjes. Kook de halve krieltjes 10 min. en de sperziebonen 5 min. Giet het af. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 3 kleine uien
  • 250 g champignons

Snijd de uien in vieren. Voeg na 10 min. wokken van de aardappeltjes de uien en de champignons toe. Roerbak deze 5 min. mee.

3
3
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 2 stuks Valess gevulde filets met kaas

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kaasfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de filets in repen. Schep samen met de sperziebonen door het roerbakgerecht.

4
4
  • 40 g mix voor champignonsaus
  • 250 ml halfvolle melk

Bereid de champignonsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saus er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.