bewaar
Hollandse roerbak met sperziebonen
Hollandse roerbak met sperziebonen
bewaar

Hollandse roerbak met sperziebonen

Alles in de pan en roeren maar: dit roerbakgerecht is geschikt voor drukke doordeweekse avonden.

25 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

krieltjes

3 el

traditionele olijfolie

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

3

kleine uien

250 g

champignons

2 stuks

Valess gevulde filets met kaas

40 g

mix voor champignonsaus

250 ml

halfvolle melk

Alles in de pan en roeren maar: dit roerbakgerecht is geschikt voor drukke doordeweekse avonden.

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes. Kook de halve krieltjes 10 min. en de sperziebonen 5 min. Giet het af. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar.

2

Snijd de uien in vieren. Voeg na 10 min. wokken van de aardappeltjes de uien en de champignons toe. Roerbak deze 5 min. mee.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de kaasfilets volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de filets in repen. Schep samen met de sperziebonen door het roerbakgerecht. Bereid de champignonsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saus er apart bij.