bewaar
Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn
Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn
bewaar

Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

zonnebloemolie

800 g

barbecue mini-krieltjes

400 g

bloemkoolrijst

450 g

koelverse gebroken sperziebonen

150 g

roomkaas kruiden-knoflook

320 g

tonijnstukken in water

100 g

geraspte oude kaas

10 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit de olie in een wok en bak de krieltjes op hoog vuur 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en sperziebonen toe en bak 3 min. mee. Meng de kruidenroomkaas erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep het mengsel in de ovenschaal.

2

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de stukken vis over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Snijd de peterselie fijn en strooi voor serveren over de ovenschotel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met krieltjes, sperziebonen & tonijn

Met weinig voorbereidingswerk een heerlijke ovenschotel op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig