bewaar
Pepersteak & stamppot
Pepersteak & stamppot
bewaar

Pepersteak & stamppot

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelen

2 schaaltjes

pepersteak

2 el

olijfolie

3

rode uien

½ bakje

kruidenboter

1 voordeelzak

andijvie

Dit heb je nodig

  • grillpan, pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Kwast ondertussen de pepersteaks aan beide kanten dun in met wat olie.

2

Verhit de grillpan voor en rooster hierin de pepersteaks aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé in 4 min. per kant. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uienringen 2-3 min.

3

Voeg 25 g kruidenboter toe aan de aardappelen en stamp deze met de pureestamper tot een grove puree, voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is. Schep de andijvie en de uien-ringen erdoor. Leg op elke pepersteak 1 el kruidenboter. Serveer met de andijviestamppot.