bewaar
Ham-kaas croissantjes en salami croissantjes
Ham-kaas croissantjes en salami croissantjes
bewaar

Ham-kaas croissantjes en salami croissantjes

Begin de dag met verse, warme croissants. Met dit recept maak je maar liefst 4 verschillende soorten!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
53waarderingen

Ingrediënten

20 porties

10 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

7 plakken

Goudse kaas extra belegen

3 plakken

schouderham

6 plakken

goudsalami

6 tl

roomkaas knoflook & fijne kruiden

6 tl

tapenade van zongedroogde tomaten in pot

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Begin de dag met verse, warme croissants. Met dit recept maak je maar liefst 4 verschillende soorten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Snijd elke plak kaas in 4 driehoekjes en de plakken ham diagonaal doormidden. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes steeds 1 plakje ham en 2 plakjes kaas. Rol op tot croissants door de lange kant voorzichtig naar de punt toe te rollen en de uiteinden tot een maantje te buigen (naar binnen).

2

Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 1 plakje salami en bestrijk elk plakje met 1 tl roomkaas. Rol op tot croissants. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 2 plakjes kaas en bestrijk in het midden met 1 tl tapenade en rol op tot croissants.

3

Leg op de resterende 2 bladerdeegdriehoekjes ieder 2 plakjes kaas. Bestrooi met peper en rol op. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Crunchy croissants

Instructievideo - 02:34 min.