Spelt­crac­ker met kwar­tel­ei en as­per­ge­ham

Deze rijkbelegde crackers zijn een feest om de dag mee te beginnen!

(6) waardeer
hollands ontbijt Deze rijkbelegde crackers zijn een feest om de dag mee te beginnen! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de aspergetips in 2 min. beetgaar (blancheren). Spoel af onder koud stromend water.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de kwarteleitjes.
  3. Bestrijk de speltcrackers met een dun laagje tapenade, beleg met een plak ham, 2 aspergetips en 2 gebakken eitjes. Bestrooi met (versgemalen) peper.

variatietip:

Speltcrackers zijn ook heerlijk met eiersalade en waterkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Speltcracker met kwartelei en aspergeham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­crac­ker met kwar­tel­ei en as­per­ge­ham

1
1
  • 100 g verse groene asperges

Breng een pan met water aan de kook en kook de aspergetips in 2 min. beetgaar (blancheren). Spoel af onder koud stromend water.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

2
2
  • 25 g ongezouten boter
  • 8 kwarteleieren

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de kwarteleitjes.

3
3
  • 4 ambachtelijke speltcrackers
  • 70 g tapenade van zongedroogde tomaten in pot
  • 4 plakken Feestfavoriet gegrilde aspergeham

Bestrijk de speltcrackers met een dun laagje tapenade, beleg met een plak ham, 2 aspergetips en 2 gebakken eitjes. Bestrooi met (versgemalen) peper.

variatietip:

Speltcrackers zijn ook heerlijk met eiersalade en waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.