Gegrilde aubergine
De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak.
Ingrediënten
4 personen
2
aubergines
1
citroen
4 el
traditionele olijfolie
1 el
gedroogde oregano
4 takjes
verse platte peterselie
Aan de slag
Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.
Pers de citroen uit. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. Leg op een schaal.
Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Strooi over de aubergine. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout.
Aubergine grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:21 min.
Gegrilde aubergine
De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak.

bijgerecht
4 personen
120 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.
Pers de citroen uit. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. Leg op een schaal.
Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Strooi over de aubergine. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout.
bereidingstip:U kunt de aubergineplakken enkele uren van tevoren met de olie bestrijken. Bewaar afgedekt tot gebruik.
variatietip:U kunt ook 2 courgettes of 4 portobellochampignons gebruiken. Gril de courgettes 3 min. en de potobello's 6 min. Keer regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 aubergines
1 citroen
4 el traditionele olijfolie
1 el gedroogde oregano
4 takjes verse platte peterselie