Ingrediënten
4 personen
1
rode ui
1 tl
gedroogde tijm
2 x 2
steaktartaartjes
2 el
zilveruitjes
1
zure augurk
1 zakje
peen julienne
1 tl
sambal badjak
2 el
mayonaise
2 el
olijfolie
4
zachte bolletjes
Aan de slag
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van.
Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken.
Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Hamburger met pittige mayonaise

bijgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van.
Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een kom en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en 2 el vocht uit de pot augurken.
Meng de sambal met de mayonaise. Bestrijk de burgers met de olie en gril ze ca. 3 min. op de braai. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes doormidden. Leg deze heel kort op de braai. Bedek met het zoetzuur, de burgers en de pittige mayonaise.
algemeen:U kunt het hamburgergehakt en het zoetzuur enkele uren van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 rode ui
1 tl gedroogde tijm
2 x 2 steaktartaartjes
2 el zilveruitjes
1 zure augurk
1 zakje peen julienne
1 tl sambal badjak
2 el mayonaise
2 el olijfolie
4 zachte bolletjes