Ingrediënten
4 personen
2
citroenen
2 el
zwarte peper
2 schaaltjes
zalmfilet
2 el
olijfolie mild
½
komkommer
4
augurken
½ bakje
bieslook
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan
8 satéprikkers, 30 min. in water geweekt
Aan de slag
Steek de barbecue aan of gebruik de grillpan. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de peper op een bord. Halveer de zalm in de lengte. Besprenkel met olie en wentel door het pepermengsel.
Doe de komkommer en augurken in een kom. Roer het citroensap erdoor. Snijd de andere citroen in parten.
Rijg 2 satéprikkers door elke zalmfilet. Gril de zalm 4 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd de bieslook in stukjes van 5 cm. Laat het komkommermengsel uitlekken en schep de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalm met de komkommer en garneer met de citroenparten.
Zalm grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:34 min.
Peperzalm

bijgerecht
4 personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan of gebruik de grillpan. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de peper op een bord. Halveer de zalm in de lengte. Besprenkel met olie en wentel door het pepermengsel.
Doe de komkommer en augurken in een kom. Roer het citroensap erdoor. Snijd de andere citroen in parten.
Rijg 2 satéprikkers door elke zalmfilet. Gril de zalm 4 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd de bieslook in stukjes van 5 cm. Laat het komkommermengsel uitlekken en schep de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalm met de komkommer en garneer met de citroenparten.
algemeen:U kunt de zalm enkele uren van tevoren door het pepermengsel wentelen en het komkommermengsel maken. Bewaar beiden afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 citroenen
2 el zwarte peper
2 schaaltjes zalmfilet
2 el olijfolie mild
½ komkommer
4 augurken
½ bakje bieslook
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan
8 satéprikkers, 30 min. in water geweekt