bewaar
Adriana's spinaziebol
Adriana's spinaziebol
bewaar

Adriana's spinaziebol

20 min. bereiden
40 min. wachten
256waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

bladspinazie

100 g

belegen kaas

50 g

paneermeel

nootmuskaat

4

eieren

8 plakjes

roomboterbladerdeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Doe de spinazie in een zeef. Druk met een lepel het vocht eruit. Meng met de kaas, het paneermeel en naar smaak nootmuskaat, peper en zout.

2

Kook de eieren in ca. 8 min. hard en pel ze.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er 4 plakjes bladerdeeg op. Verdeel de spinazie in 4 gelijke porties en omhul elk ei met een portie. Leg in het midden van de bladerdeegplakjes. Bestrijk de randen dun met water en bedek met de resterende bladerdeegplakjes. Druk rondom aan met een vork. Snijd voor mooie cirkels de hoeken eraf.

4

Bak de spinaziebollen 10 min. in de oven. Verlaag daarna de oventemperatuur tot 170 °C. Bak de bollen nog ca. 30 min. tot ze goudbruin zijn. Lekker met een frisse tomatensalade.

algemeenFamilierecept Allerhande 5 2010. Adriana Nieuwenhuyze maakt al 35 jaar spinaziebollen. Eerst voor haar dochters, nu voor haar vijf kleinkinderen. Dochter Kim maakt ze nu zelf ook regelmatig: 'In allerlei variaties, bijvoorbeeld met vis of feta. Maar als mijn moeder de originele spinaziebol maakt, is mijn dochter Floor de grootste fan. En mijn man: hij eet met gemak twéé van die bollen!'

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Adriana's spinaziebol

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig