bewaar
Eierterrine met geitenkaas           
Eierterrine met geitenkaas           
bewaar

Eierterrine met geitenkaas           

11 uur 35 min. bereiden
11 uur 30 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

deelblokjes bladspinazie

8

gedroogde tomaatjes

10

eieren

zout en peper

3 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

koenjit

100 g

geraspte belegen kaas

2 eetlepels

tomatenpuree

nootmuskaat

100 g

zachte geitenkaas

½ zakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • braadslede

  • cakevorm inhoud ca. 1 1 /2 liter

Aan de slag

1

Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In zeef met achterkant van lepel zoveel mogelijk vocht uit spinazie drukken. Tomaten in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In grote pan olie verhitten. Ei hierin al roerend laten stollen tot romige massa. Roerei in 3 porties verdelen. Door 1 portie koenjit en helft van kaas mengen. Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen. Spinazie, rest van kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm bekleden met groot vel bakpapier. Spinaziemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van geitenkaas erover verbrokkelen. Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken. Rest van geitenkaas erover verbrokkelen. Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bakpapier over vulling dichtvouwen. Vorm in braadslede zetten en in oven schuiven. Zoveel kokend water in braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat. Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden. Daarna in vorm laten afkoelen. Bieslook fijn knippen.

2

Terrine op platte schaal storten en garneren met bieslook en rest van tomaatreepjes.