Gevulde courgette met tonijn
bewaar
bewaar

Gevulde courgette met tonijn

20 min. bereiden
25 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en verwijder met een lepel de kern met zaden. Giet de olie af van de tonijn en vang op. Maak de tonijn fijn met een vork. Snipper de ui. Meng met de pesto, ui, het paneermeel en het ei.

Vul de courgettes met het tonijnmengsel, druk stevig aan. Bestrijk de bovenkant van de courgettes met een kwast met de tonijnolie. Vet een bakplaat in, leg de courgettes erop. Dek de courgettes af met aluminiumfolie en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar, verwijder na 15 min. het aluminiumfolie.

Bereid ondertussen de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep door de gare risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gevulde courgettes met de risotto.

bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde courgette met tonijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig