Ge­vul­de cour­get­te met to­nijn

(242) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 242

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en verwijder met een lepel de kern met zaden. Giet de olie af van de tonijn en vang op. Maak de tonijn fijn met een vork. Snipper de ui. Meng met de pesto, ui, het paneermeel en het ei.
  2. Vul de courgettes met het tonijnmengsel, druk stevig aan. Bestrijk de bovenkant van de courgettes met een kwast met de tonijnolie. Vet een bakplaat in, leg de courgettes erop. Dek de courgettes af met aluminiumfolie en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar, verwijder na 15 min. het aluminiumfolie.
  3. Bereid ondertussen de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep door de gare risotto. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gevulde courgettes met de risotto.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 14-15

Gevulde courgette met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de cour­get­te met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 courgettes
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder met een lepel de kern met zaden. Giet de olie af van de tonijn en vang op.

3
3
  • 1 gesneden uien
  • 45 g pesto rosso
  • 50 g kruidenpaneermeel
  • 1 middelgroot ei

Maak de tonijn fijn met een vork. Snipper de ui. Meng met de pesto, ui, het paneermeel en ei.

4
4

Vul de courgettes met het tonijnmengsel, druk stevig aan. Bestrijk de bovenkant van de courgettes met een kwast met de tonijnolie.

5
5

Vet een bakplaat in, leg de courgettes erop. Dek de courgettes af met aluminiumfolie en schuif de plaat in het midden van de oven.

6
6

Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar, verwijder na 15 min. het aluminiumfolie.

7
7
  • 300 g risottorijst

Bereid ondertussen de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 225 g fijne diepvries tuinerwten

Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep door de gare risotto. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Serveer de gevulde courgettes met de risotto.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.