bewaar
Gevulde paprika uit de oven met schnitzel
Gevulde paprika uit de oven met schnitzel
bewaar

Gevulde paprika uit de oven met schnitzel

30 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

notenrijst

4 el

groene olijven zonder pit

1 bakje

cherry tomaten

100 g

tuinerwten

4

paprika's

1 zak

rucola slamelange

4 el

olijfolie

2

zigeunerschnitzels

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20x30 cm), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in 8 min. gaar. Snijd 2 el van de olijven in stukjes. Halveer 4 cherry tomaten. Giet de rijst af en meng deze met de gehalveerde tomaten, gesneden olijven en erwten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het bovenste kapje van de paprika's, snijd de zaadlijsten eruit en vul met het rijstmengsel. Zet het kapje er weer op. Zet de paprika's in een ovenschaal en bak in 20 min. gaar. Halveer de helft van de resterende tomaten en schep deze om met de sla en de rest van de olijven. Breng op smaak met 2 el olie en peper en zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak de schnitzels in 10 min. aan weerszijden bruin. Snijd de overige tomaten in vieren en bak deze de laatste 3 min. mee. Snijd de schnitzels in reepjes. Serveer de gevulde paprika's naast de sla met de reepjes schnitzel en de tomaten.

tip

algemeenRecepten winnaar De Tas week 14: Frans van Puijvelde.