bewaar
Mediterrane kabeljauw uit de oven
Mediterrane kabeljauw uit de oven
bewaar

Mediterrane kabeljauw uit de oven

30 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

1 kg

kruimige aardappels

2

(roma)tomaten

100 g

zwarte olijven zonder pit

2 eetlepels

kappertjes

2 schaaltjes

kabeljauwfilet

6 eetlepels

olijfolie

600 g

broccoli

150 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakplaat, ingevet

Aan de slag

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten wassen en in blokjes snijden. Olijven fijnhakken en mengen met kappertjes en tomaat. Kabeljauw op ingevette bakplaat leggen en bestrooien met zout en peper. Olijvenmengsel op kabeljauw scheppen en besprenkelen met helft van olie. Kabeljauw in midden van oven in ca. 12 min. gaarbakken. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en in 6 min. beetgaar koken. Melk verwarmen. Puree maken van aardappels, warme melk en rest van olie. Op smaak brengen met zout en peper. Vis serveren met aardappelpuree en broccoli.