bewaar
Gevulde gehaktballetjes
Gevulde gehaktballetjes
bewaar

Gevulde gehaktballetjes

Het ultieme borrelhapje, in twee heerlijke varianten.

30 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

24 porties

270 g

Toscaanse worstjes

150 g

mini mozzarella

2 el

verse platte peterselie

2 stuks

runderbraadworsten

200 g

Merza olijven met ansjovis in blik

2

middelgrote eieren

100 g

paneermeel

4 el

zonnebloemolie

Het ultieme borrelhapje, in twee heerlijke varianten.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de Toscaanse worstjes en verdeel het worstvlees in 12 gelijke porties. Rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een bolletje mozzarella in. Rol het balletje dicht.

2

Snijd de peterselie fijn. Verwijder het vel van de braadworsten en meng de peterselie door het worstvlees. Verdeel in 12 gelijke porties en rol er met vochtige handen balletjes van. Maak in elk balletje een opening en stop er een olijf in. Rol het balletje dicht.

3

Klopte eieren los. Wentel alle balletjes door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5-6 min. rondom goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Paneren

Instructievideo - 00:49 min.