Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g minikrieltjes
- 2 schalen Grieks gekruide kipfilethaasjes (schaal a 5 stokjes)
- 3 el traditionele olijfolie
- 30 g verse peterselie (zakje 30 g)
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 struik bleekselderij
- 200 g Merza olijven met ansjovis in blik
- 200 g witte kaasblokjes
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met 1 el olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.
- Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de rest van de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.
- Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 47 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
- 700 g minikrieltjes
- 2 schalen Grieks gekruide kipfilethaasjes
- 1 el traditionele olijfolie
Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met de olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.
- 30 g verse peterselie
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 struik bleekselderij
- 200 g Merza olijven met ansjovis in blik
Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.
- 200 g witte kaasblokjes
Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.