bewaar
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
bewaar

Griekse kipspiesjes met krieltjessalade

Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee.

20 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

minikrieltjes

2 schalen

Grieks gekruide kipfilethaasjes

3 el

traditionele olijfolie

30 g

verse peterselie

150 g

Griekse yoghurt

1 struik

bleekselderij

200 g

Merza olijven met ansjovis in blik

200 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Door dat lekkere grillsmaakje waan je je echt aan de Middellandse Zee.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in 5-6 min. gaar en laat uitlekken in een verhit. Schep de kipspiesjes met 1 el olie om in een schaal. Verhit de grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar.

2

Knip intussen de peterselie fijn. Roer in een schaal de yoghurt met de rest van de olie en de helft van de peterselie tot een saus. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Snijd bleekselderij in stukjes en halveer de olijven.

3

Schep de krieltjes, bleekselderij, olijven en kaasblokjes door de yoghurtdressing. Verdeel de krieltjessalade over de borden. Leg de kipfilethaasjes ernaast. Strooi de rest van de peterselie erover.