bewaar
Lamstajine met pruimen
Lamstajine met pruimen
bewaar

Lamstajine met pruimen

De pruimen zorgen voor de zoete touch in dit rijke stoofgerecht met tomaten en lamsvlees.

30 min. bereiden
1 uur wachten
189waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

tomaten

2

uien

2 tenen

knoflook

1 kg

lamsvlees

4 el

traditionele olijfolie

1 el

kaneel

1 tl

gemalen gember

1 buisje

saffraan

3 el

sesamzaad

100 g

ongebrande amandelen

10 g

verse platte peterselie

200 g

gedroogde pruimen zonder pit

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

De pruimen zorgen voor de zoete touch in dit rijke stoofgerecht met tomaten en lamsvlees.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het lamsvlees in stukken.

2

Verhit 3/4 van de olie in een braadpan en voeg het lamsvlees, de ui, de knoflook, de kaneel, het gemberpoeder, de saffraan en peper en zout naar smaak toe. Bak op hoog vuur 5 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. mee. Draai het vuur laag wanneer het vlees mooi bruin is

3

Schep in de tajine of laat in de braadpan. Voeg kokend water toe tot alles net onder staat. Laat op laag vuur 1 uur garen. Roer af en toe om en schenk indien nodig kokend water erbij. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.

4

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en rooster de amandelen in ca. 3 min. knapperig. Snijd het blad van de peterselie fijn en voeg dit enkele min. voor einde van de kooktijd toe aan het vlees. Laat de pruimen 4 min. wellen in heet water. Laat uitlekken en wentel door het sesamzaad. Verdeel de amandelen en pruimen over het vlees.

tip

combinatietipLekker met couscous

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.