Lek­ker­bek­jes met pit­ti­ge kom­kom­mersla

Vrijdag visdag! Maar dit lekkerbekje smaakt ook heerlijk op elke andere dag van de week.

(82) waardeer
hoofdgerecht Vrijdag visdag! Maar dit lekkerbekje smaakt ook heerlijk op elke andere dag van de week. 4 personen
3 82

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en sap door de couscous.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de bevroren lekkerbekjes in 10-12 min. aan beide kanten bruin en krokant. Keer regelmatig.
  3. Schaaf of snijd ondertussen de komkommers in plakjes en schep de chilisaus erdoor. Serveer de lekkerbekjes met de couscous en komkommersalade. Garneer eventueel met partjes limoen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Lekkerbekjes met pittige komkommersla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lek­ker­bek­jes met pit­ti­ge kom­kom­mersla

1
1
  • 300 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en sap door de couscous.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 4 diepvries lekkerbekjes

Verhit de boter in een koekenpan en bak de bevroren lekkerbekjes in 10-12 min. aan beide kanten bruin en krokant. Keer regelmatig.

4
4
  • 2 komkommers
  • 3 el zoete chilisaus

Schaaf of snijd ondertussen de komkommers in plakjes en schep de chilisaus erdoor.

5
5

Serveer de lekkerbekjes met de couscous en komkommersalade. Garneer eventueel met partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.