bewaar
Tuinerwtensoep met crème fraîche
Tuinerwtensoep met crème fraîche
bewaar

Tuinerwtensoep met crème fraîche

20 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 grote

aardappelen

1 liter

groente- of kippenbouillon

600 g

tuinerwten

2 el

verse dille

1 duopak

hamreepjes

1 bekertje

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook de aardappelen in 10 min. gaar, voeg de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten toe.

2

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep op smaak met 1 el dille, peper en zout.

3

Verdeel de hamreepjes over 4 kommen en schep de soep erover. Schep in elke kom wat crème fraîche en bestrooi met de rest van de dille. Lekker met geroosterd bruin brood en grasboter.

algemeenU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de soep op laag vuur op, roer af en toe.