Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus

hoofdgerecht
4 personen
3
41
Advertentie
Ingrediënten
- 1 stuik bleekselderij
- 4 el olijfolie
- 1 schaal Hollandse runderballetjes (325 g)
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 3 el kwark
- 1 el mayonaise
- 2 el verse bieslook (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.
- Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 35 g
- vet 32 g