Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus
Aan de slag
Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.
Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.
Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.
Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.
Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.
Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 stuik bleekselderij
4 el olijfolie
1 schaal Hollandse runderballetjes
1 duopak aardappelschijfjes
3 el kwark
1 el mayonaise
2 el verse bieslook