bewaar
Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus
Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus
bewaar

Gehaktballetjes met frisse bieslooksaus

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stuik

bleekselderij

4 el

olijfolie

1 schaal

Hollandse runderballetjes

1 duopak

aardappelschijfjes

3 el

kwark

1 el

mayonaise

2 el

verse bieslook

Aan de slag

1

Schil de stengels van de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van ca. 6 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. mooi bruin en gaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. gaar en goudbruin. Leg de eerste 5 min. een deksel op de pan.

2

Kook de bleekselderij in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Meng intussen de kwark met de mayonaise en de bieslook. Breng de bieslooksaus op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de gehaktballetjes en de bleekselderij over 4 borden. Serveer met de aardappelschijfjes en de bieslooksaus. Strooi eventueel wat extra verse bieslook over het gerecht als garnering.