bewaar
Gevulde aubergines met linzen
Gevulde aubergines met linzen
bewaar

Gevulde aubergines met linzen

Wat een specerijen, wat een smaken…

50 min. bereiden
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

aubergines

2

uien

4 tenen

knoflook

1

rode peper

3 tl

verse gemberwortel

2 tl

gemalen koriander*

2 tl

komijn (djinten)

75 g

geraspte kokos

4 el

water

3 el

traditionele olijfolie

1 el

sesamolie

100 ml

water

400 g

bruine linzen in blik

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Wat een specerijen, wat een smaken…

Aan de slag

1

Maak in de aubergines 3 inkepingen in de lengte, maar snijd de groenten niet geheel door. Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Rasp de gemberwortel.

2

Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, rode peper, gember, koriander, komijn, kokos en het water tot een pasta. Verhit in een pan de olie en de sesamolie en bak hierin de specerijenpasta 1 min. al omscheppend.

3

Vul de inkepingen van de aubergines met de helft van het kruidenmengsel. Bestrooi met zout en voeg het hete water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de aubergines in 15 min. gaar.

4

Neem de aubergines uit de pan en schep de linzen door het achtergebleven kookvocht. Verwarm de linzen nog 3 min. tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.