Spitskoolschotel
Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 375 g tofu naturel
- 100 ml woksaus zoete soja (flesje)
- 300 g zilvervliesrijst
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 uien
- 500 g spitskolen
- 2 bananen
- 50 g seroendeng (bakje à 100 g)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met ⅓ van de woksaus en laat ca. 15 min. staan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 96 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 750 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Spitskoolschotel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spitskoolschotel
- 375 g tofu naturel
- 30 ml woksaus zoete soja
Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met woksaus en laat ca. 15 min. staan.
Tip: 15 ml woksaus komt overeen met 1 el woksaus.
- 300 g zilvervliesrijst
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 uien
- 500 g spitskolen
- 2 bananen
- 70 ml woksaus zoete soja
Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook.
Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor.
- 50 g seroendeng
Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met de gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.