bewaar
Japanse tofu-andijvieroerbak
Japanse tofu-andijvieroerbak
bewaar

Japanse tofu-andijvieroerbak

15 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

250 g

eiernoedels

1

komkommer

3 el

traditionele olijfolie

180 g

roerbaktofu pittig gekruid

400 g

koelverse gesneden andijvie

4 el

Japanse sojasaus

150 ml

woksaus gember

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte,verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofureepjes en de uienringen goudbruin in 5 min. Voeg de andijvie en de komkommer toe en roerbak tot de andijvie warm is en gaat slinken. Voeg de sojasaus en de woksaus toe en warm goed door.

3

Giet de noedels af en verdeel over kommen. Schep de gewokte groente met tofu erop.